שנות הלימודים ידועות כשנים מלאות חוויות אך גם עמוסות לעייפה. לימודים אקדמיים הם תובעניים ומעלים דרישות רבות כלפי הסטודנטים. מבחנים, עבודות, רפרטים ושעות לימוד רבות מייצרים עומס רב על כתפי הסטודנטים ולא תמיד קל לסטודנט המצוי להתמודד עמם. על השאלה איך מתמודדים עם עומס אין תשובה פשוטה, כי האמת היא שההתמודדות אינה פשוטה כלל ועיקר. הטיפ החשוב ביותר הוא לזכור שהתקופה הזו חולפת וכל כמה שזה נראה כרגע לא הגיוני, בעתיד הלא מאד רחוק נשוב ונתגעגע אליה.
המפתח להתמודדות עם עומס באקדמיה הוא ניהול נכון של הזמן ובירור בין עיקר וטפל. יש דברים שנוכל לוותר עליהם במהלך הלימודים ויש כאלו שלא. יש מטלות שנוכל להשלים בצוותא ולחלק בינינו את העומס ואחרות ניאלץ לעשות בכוחות עצמנו. עבודות אקדמיות למשל ניתן לכתוב בזוגות וכך לחלק את העבודה בצורה נוחה יותר שתקל על העומס. בנוסף אופציה נוחה במיוחד היא האפשרות לקבל עזרה בעבודות אקדמיות.
איך להתמודד עם עומס של מבחנים ועבודות?
עומס המבחנים והעבודות עלול להיות רב למדי וגם כאן נדרשת עבודה שיטתית. חשוב לעבוד באופן תהליכי ולא להשאיר דברים לרגע האחרון. בדרך זו תוכלו להגיע לסוף הסמסטר עם מספיק אוויר להשלים את העבודות וגם להתכונן למבחנים. מעבר לכך ניתן לקבל סיוע בכתיבת עבודות אקדמיות עם שירותי תרגום וסיכום מאמרים, הגהה ועריכה שיאפשרו לכם לקצר טווחים ולכתוב עבודות אקדמיות הרבה יותר מהר.
זכרו שככל שעוברות שנות התואר הדרישות הולכות ועולות אולם גם היכולות שלכם משתפרות. אם בעבר קריאת מאמר לקחה כמה שעות הרי שלאחר קריאת מאמרים רבים תגלו שבתוך חצי שעה אתם מסוגלים לקרוא ברפרוף מאמרים ולהבין את תמציתם.
מבחינת מבחנים קרחו בחשבון שאופציית מועד ב’ קיימת וניתן להשתמש בה. אם העומס גדול חלקו את המבחנים ככה שאת חלקם תעשו במועד ב’ וחלקם במועד א’, מה שישאיר לכם די זמן להתכונן.
איך אפשר לשלב לימודים ועבודה?
יוקר המחייה בישראל לא מאפשר לסטודנטים לוותר על עבודות סטודנטיאליות. זה מוסיף לא מעט על העומס, אולם ניתן לבחור עבודות שמראש מאפשרות לנו לנצל את הזמן ללימודים. עבודות שמירה או בייביסיטר למשל יכולות לאפשר לנו לנצל את הזמן ללימודים ולביצוע מטלות קטנות. הטכנולוגיה גם היא מסייעת לנו להיות מחוברים כל הזמן ומכל מקום אנחנו יכולים להשלים משימות לטובת הלימודים. גם כאן חשוב לזכור את האפשרות לקבל עזרה במיוחד בעבודות הגדולות. בניתוחים סטטיסטיים או ניתוחים איכותניים של ראיונות למשל נוכל להוציא לגורם חיצוני שיסייע לנו ויחסוך זמן יקר.
חשוב לזכור- עזרה בעבודה סמינריונית נועדה בראש ובראשונה לחסוך זמן ולהשאיר לנו די זמן לעסוק במחקר עצמו ובכתיבה עצמה שהם הדבר החשוב בכתיבת סמינריון.