כל הטיפים לכתיבת עבודה אקדמית – איך לבחור נושא? איך לבנות שאלת מחקר? כיצד לאסוף חומר לעבודה? מהם הכללים של כתיבה אקדמית? למה כדאי לבנות לו”ז? ועוד… כל זאת במאמר שלפניכם.
טיפ ראשון: בחרו נושא מעניין
כתיבה אקדמית עלולה להיראות משמימה ולא מעניינת, אולם אם תבחרו נושא שמעניין אתכם תוכלו להפוך את התהליך למעניין ומשמעותי עבורכם.
טיפ שני: מקדו את שאלת המחקר
ההבדל בין עבודה טובה למצוינת טמון במידה שבה שאלת המחקר מנוסחת היטב על פי הכללים של כתיבה אקדמית ובאופן מנומק שאינו תלוש מהמציאות.
טיפ שלישי: אספו חומר רלוונטי
איסוף החומר התיאורטי הוא חלק משמעותי בתהליך וכדי להבטיח שאתם לא מתפזרים ערכו רשימה של תתי הנושאים לפי שאלת המחקר. הקפידו לא לבחור מאמרים רחוקים מתתי הנושאים הללו.
טיפ רביעי: צאו לדרך!
כתיבה אקדמית עלולה להיראות קשה ומורכבת ולעתים קרובות הסטודנטים פשוט נרתעים מתחילת התהליך. בפועל, לאחר הצעדים הראשונים התהליך נהיה קל בהרבה ועם קצת סיוע בכתיבת עבודות אקדמיות והכוונה מתאימה תוכלו לגלות שהתהליך מהנה יותר ממה שדמיינתם.
טיפ חמישי: שמרו על מרחק מנושא המחקר
ככל שהנושא שבחרתם קרוב ללבכם ומעניין אתכם הקפידו לשמור על נקודת מבט מרוחקת במידה כזו או אחרת מנושא המחקר כדי לא ליצור אילוץ בממצאי המחקר ולאפשר הליך תקין של בחינת הממצאים.
טיפ שישי: בחן את עצמך
לכל אורך התהליך קראו שוב ושוב את מה שכתבתם. עם הזמן תגלו שאתם יכולים להתנסח בצורה טובה יותר ולדייק את עצמכם בכל שלבי המחקר במיוחד אם תצמדו לכללים החשובים של כתיבה אקדמית שיעזרו לכם להתבטא בצורה מסודרת ומובנת.
טיפ שביעי: עבדו מסודר
עבודה שיטתית ומאורגנת תסייע לכם לייעל את התהליך. אם נדרשת הגשה בשלבים הקפידו על עמידה בזמנים. ארגנו את החומר התיאורטי כך שיהיה נגיש לכם ואל תשאירו קצוות פתוחים, הטיפ הכי טוב הוא לשמור על כללי הכתיבה האקדמית, כללים אלו יעזרו לכם להיות מאורגנים ומסודרים יותר.
טיפ שמיני: אל תדחו דברים לרגע האחרון!
מדובר על תהליך ארוך ולכן כל מה שאתם יכולים לבצע בזמן אמת בצעו. בהמשך יצוצו עוד ועוד משימות ולכן השתדלו לצמצם את המשימות העתידיות.
טיפ תשיעי: דעו לבקש עזרה
כתיבת עבודה סמינריונית אינה דבר קל ואין זו בושה לבקש סיוע. זה יכול להיות בכתיבה, בעריכה או בהגהה, בניתוח הנתונים או בארגון כללי של העבודה ע”פ החוקים של כתיבה אקדמית. עם זאת, הימנעו ממה שמכונה קניית עבודות אקדמיות כיוון שזה מסכן אתכם מבחינה משמעתית.
טיפ עשירי: תיהנו מהתהליך!
כתיבת עבודה סמינריונית עלולה להישמע כמו עבודה מפרכת ומעייפת, אולם בפועל ניתן להופך את התהליך למהנה ומשמעותי במיוחד אם הקפדתם על הטיפים שהוזכרו לעיל. שמרו על החיוניות שלכם לאורך הדרך וזכרו שאתם חוקרים את מה שמעניין אתכם ורק אתכם!
זקוקים לטיפים נוספים? למה לא אנחנו אומרים 🙂 קבלו עוד 5 טיפים מעולים לכתיבת עבודת סמינריון.
אז זה הכל? לא ממש, מומלץ גם לקרוא על חלק לא פחות חשוב בכתיבת הסמינריון והוא המבוא.