חלק גדול מהמרצים אם לא כולם אשר בודקים את העבודות הסמינריוניות מעדיפים שהעבודה תהיה מדויקת יותר עם פחות עמודים מאשר עבודת סמינר שחוזרת על עצמה ולא מחדשת כלום, לכן יש להמנע מחזרתיות במהלך כתיבת העבודה שכן עניין זה עשוי גם בסופו של דבר לפגום בציון הסופי.
קיבלתם מטלה שאתם צריכים להגיש?
יש לכם דד ליין?
על מנת לעמוד בזמן הגשה של העבודה יש להכין לוח זמנים מסודר, נכון זה נשמע מעט טריוואלי אך סדר וארגון מראש עוזר המון בעמידה בזמני הגשה של עבודות.
יש להכין לוח זמנים מרווח שיתאים לקצב האישי וגם שישאיר מקום לתיקונים ולמטלות אקדמיות נוספות לרבות עבודות סמינריוניות.
אחד התהליכים הראשוניים של כתיבת עבודת סמינריון הוא בחירת הנושא, יש לבחור נושא לא רק שקיים חומר רב ומקורות עדכניים אלא נושא שמושך אתכם באופן אישי שתוכלו להתחבר לכתיבה ולייצר כתיבה זורמת.
במהלך כתיבת העבודה אחד הדברים היותר מומלצים לעשות הוא לקבל פידבק מהחברים לספסל הלימודים, ישנם מקרים גם שהמרצים יותר מעורבים בתהליך כתיבת העבודה עניין שעשוי לסייע. המרצים והחברים יכולים לכוון את הכותב לכיוון נכון יותר ומדויק יותר, ולכן מומלץ לא להתבייש וליזום את הפנייה לקבלת חוות דעת על העבודה טרם הגשתה הסופית.
לא הספיק לכם ? אין בעיה:) עוד מספר עצות כלליות בעת תכנון העבודה:
- לא צריך להתיימר להמציא את הגלגל! מוטב להתבסס על מה שכבר נכתב ונעשה. לכן תמיד חשוב להתחיל בקריאת מקור רלוונטי וטוב שקשור לנושא, זה יכול לסייע בהתווית תבנית הכתיבה וגם יוכל להשתלב בסקירת הספרות.
- כדאי מאוד להכין מראש נקודות ביקורת לאורך העבודה, לדוגמא, עד סוף הסמסטר כדאי לגבש מספיק חומרים רלוונטיים המתמקדים בסקירת הספרות, או כל חלק אחר בעבודה.
- כדאי מאוד להכניס לתהליך כתיבת העבודה כמה שיותר חיזוקים חיובים: לדוגמא ‘לאחר שאסיים לכתוב את חלק סקירת הספרות אוכל ללכת בשקט להופעה שאני רוצה ללכת כבר זמן רב’.
- עניין לא פחות חשוב: כדאי לנסות להתייעץ כמה שיותר עם עמיתים לספסל הלימודים ועם המנחה. לאורך תהליך כתיבת העבודה קיימת לעיתים נטייה לגלות שישנם מרצים שיעריכו את ההתמדה שלך ויזכרו אותך ואת העבודה שלך לאורך זמן.