חשוב לזכור כי כתיבת עבודה סמינריונית לוקחת זמן רב והיא בעצם תהליך ארוך שנמשך חודשים. לפיכך כדאי לבחור נושא לעבודה שהוא בעל חשיבות עבור הסטודנט ושיש לו עניין לחפור ולהעמיק בו. נדגיש שלא ניתן לטעון שיש נושא קל לעומת נושא אחר, היות שבכל נושא יש להעמיק ולבחון מנקודות מבט שונות, אולם ככל שהנושא הוא בעל חשיבות ועניין כך הסטודנט יגלה מוטיבציה רבה יותר לחקור מה שיהפוך את ההליך המחקרי למעניין ומעשיר בהרבה. עם זאת, חשוב לא לבחור נושא טעון מדי או כזה שיש לנו בו אמירה מוצקה כדי שלא נגיע למחקר עם מסקנות מוכנות מראש.
תכנון נכון של נושא
מחקר אקדמי מנסה לבדוק תופעה או למצוא קשר בין משתנים. חרף הרצון לחדש ולהוסיף על הידע הקיים חשוב לא להיסחף אחר נושאים אזוטריים או לייצר חיבור בין משתנים באופן שאינו מעוגן בהיגיון מחקרי. כדאי לקרוא כמה מאמרים או לערוך חיפוש ראשוני במאגרי ידע כדי לראות אילו נושאים קשורים לעולם התוכן שבו אנו רוצים להתמקד וכך למצוא את הנושא הספציפי שבו נעסוק.
כיצד לוודא שיש מחקרים לנושא הנבחר
לאחר בחירת הנושא יש לערוך רשימה של מילות מפתח ולפיהן לערוך חיפוש במאגרי מידע אקדמיים וגם במאגר גוגל האקדמי (google scholar). חשוב לדעת שלא תמיד נמצא מאמרים שעוסקים בתחום הספציפי שלנו ושעונים על שאלת המחקר וטוב שכך, היות שמטרת המחקר שלנו היא לחדש. במקרים כאלו ניתן למצוא מאמרים נפרדים על כל משתנה ולאחר מכן לבצע חיבור דרך ממצאי המחקר שלנו. בעת כתיבת סמינריון בכל תחום שהוא כדאי להיעזר בדוגמאות שונות כמו למשל עבודה סמינריונית לדוגמא שבה ניתן להבין את סדר הפרקים, מבנה העבודה והיקפה.
טיפים לבחירת נושא לכתיבת עבודה סמינריונית
מהוות מעין סיכום של הלימודים האקדמיים ולא מעט סטודנטים רואים בהם הזדמנות להוכיח את הידע שצברו או להציג טענה אישית משלהם לגבי תחום הדעת שלמדו במוסד אקדמי כזה או אחר. מסיבה זו בחירת נושא לכתיבת עבודה סמינריונית הוא הזדמנות לבסס אמירה בעלת משמעות על העולם ועל תחום החקר המסוים שלמדו סטודנטים באקדמיה.