כתיבת עבודה סמינריונית היא תהליך ארוך שדורש התעמקות, עיבוד מידע ובדיקה מחודשת של החוקר לכל אורך הדרך. כדי לתכנן את התהליך חשוב לבנות תכנית עבודה, לוח זמנים שיפרט את התהליך ואת נקודות הזמן העיקריות. כדי לבנות את לוח הזמנים חשוב להבין את שלבי העבודה שמתחילים בבחירת הנושא. בשלב הראשון יש לבחור נושא מתאים ולגזור מתוכו שאלת מחקר. בשלב זה נהוג לערוך פגישה עם המרצה או המנחה ולתאר בפניו את הנושא. בפגישה כזו המרצה יוכל לאתגר אתכם, לתמוך או להציע נושא חלופי תוך לקיחה בחשבון של עולם התוכן שמעניין אתכם. בשלב הבא יש לתכנן את שאלת המחקר מה שבמקרים רבים דורש כתיבת הצעה. תכנון תהליך העבודה דורש חשיבה על לוח הזמנים עבורכם באופן ריאלי והגיוני.
מהם שלבי העבודה הנכונים?
החלק הראשון בתהליך צריך להיות קצר יחסית ולהיעשות בתחילת השנה כדי לפנות זמן לכתיבת סקירת הספרות וביצוע המחקר עצמו. במקביל לכתיבת סקירת הספרות יש לחשוב על כלי המחקר ולהתחיל לאסוף שאלונים, לתכנן את הראיון או להכין את מערך הניסוי. חשוב להשאיר מספיק זמן לביצוע המחקר ולהתכונן מראש לבלתי צפוי: קושי להשיג מרואיינים, בעיות בביצוע הניסוי וכדומה עלולים לעכב את התהליך ולכם יש להיערך מבעוד מועד. חשוב לסיים את התהליך לפני הסמן שנקבע כדי להשאיר מקום לתיקונים ולשאלות שצצות בדרך כלל בסוף התהליך.
למה חשוב לבנות לו”ז?
תכנון התהליך על ידי לוח זמנים מוגדר הוא חשוב מאין כמוהו. לוח הזמנים תוחם את התהליך ומתווה את הדרך ומשמש עבור הכותב מעין מפה שלפיה הוא מנווט את תהליך הכתיבה. משום שתהליך שלך כתיבת עבודות סמינריון דורשת משמעת עצמית רבה לוח הזמנים משמש עוגן שמייצר יציבות ובכך מפחית את הלחץ ומצד שני גם מסייע לעמוד בכל שלבי התהליך ולא לפספס דברים. כדי לייצר כמה שיותר שליטה בתהליך ניתן לקבוע לוח זמנים שבועי לכל פרק בנפרד, וכך לקבוע מראש ימי עבודה שיוקדשו לנושא מסוים. זאת ועוד, מבחינה פסיכולוגית קביעת מטרות ועמידה בהן מייצרת מוטיבציה ותחושה חיובית להמשך התהליך.
מה המטרה של הלו”ז?
כתיבת עבודה סמינריונית עלולה להיות מבלבלת ולסטודנט הנבוך פעמים רבות עומס המטלות והמשימות הרבות עלולים לבלבל וליצור תחושת חוסר אונים. כפי שהוסבר קודם לכן בניית לוח זמנים לכתיבת העבודה הסמינריונית מפחיתה את הלחץ והחרדה ומאפשרת לעבוד עקב בצד אגודל על כל פרק ופרק בנפרד עד איחוד הפרקים לכדי עבודה אחת גדולה. יתר על כן, לוח הזמנים מייצר הפרדה בין כל פרק ופרק ומאפשר להתבונן אחורה לתקן ולבדוק שאכן הכל בוצע כהלכה. לא זו בלבד אלא שלוח הזמנים מאפשר שליטה על תהליך שעלול להיראות עבור רבים לוט בערפל.
נשמח גם לשתף אתכם גם בטיפים מעולים לכתיבת עבודת סמינריון.
אם עדיין יש לכם שאלות אז אנחנו כאן לקבלת ייעוץ מהיר ללא התחייבות במייל או בנייד צרו קשר.