כל מה שרציתם לדעת על עבודת סמינריון במדעי ההתנהגות: מהי עבודה סמינריונית במדעי התנהגות? כיצד ניגשים לכתוב אותה? מה המבנה שלה? האם היא מעשית או תאורטית?
מהי עבודה סמינריונית ומתי כותבים אותה?
עבודת סמינריון היא אולי העבודה שממנה הסטודנט חושש יותר מכל. עבודה זו היא למעשה עבודת הגמר לתואר, היא העבודה הגדולה ביותר שנעשית בשנה האחרונה ללימודי תואר ראשון והיא רלוונטית בכל מסלול, כולל מסלולים שאין בהם תזה בסוף לימודי תואר שני. כמו למשל עבודות סמינריון במדעי ההתנהגות.
מה מטרת העבודה?
המטרה העיקרית של כתיבת סמינריון במדעי ההתנהגות היא לתת לסטודנטים התנסות מעשית במחקר שדה ששונה לגמרי מלימודים תיאורטיים שהיו רוב הלימודים בתואר הראשון. אורכן של עבודות סמינריון במדעי ההתנהגות נעות בממוצע עומד על בין 20 ועד 40 עמודים. עבודת סמינריון במדעי התנהגות חייבת לכלול אלמנט מחקרי ולהסתמך על מקורות תיאורטיים ראשוניים או שיטות מחקר כמותיות, בהתאם לנושא עבודה וסוג התואר שנלמד.
מבנה של עבודה סמינריונית במדעי ההתנהגות
כתיבת סמינריון במדעי ההתנהגות ארוכה מאוד, 20 עד 40 עמודים בממוצע אם כי לעתים היא יכולה גם להיות אורכה או קצרה יותר, וזאת בהתאם לתוכן הנושא. המבנה שלה חייב להיות אותו הדבר בכל הנושאים מלבד שינויים קטנים בהתאם לנושא, שלרוב יידרשו באופן פרטני מהסטודנטים בהתאם לצורך:
• עבודת סמינריון במדעי ההתנהגות יש להתחיל בתקציר. תקציר העבודה למעשה מהווה סיכום של כולה והוא חייב להופיע בחלק הראשון.
• אחרי התקציר ישנו מבוא, כאשר במבוא יוצג נושא העבודה ולעתים גם שאלות המחקר שהסטודנט שאל את עצמו לפני שסיפק להן תשובות ומסקנות. יחד עם זאת עליו לכלול מה כוללת העבודה. למרות שהפרק הזה מופיע בהתחלה הוא נכתב בסוף העבודה.
• אחרי המבוא מופיע החלק הספרותי או התיאורטי של נושא העבודה. פרק זה תופס בערך רבע מנפח העבודה והוא חייב לכלול את כל המקורות שסייעו לכתיבתה. יש מספר שיטות לכתיבת החלק הזה כאשר היא משתנה בין האוניברסיטאות השונות.
• שיטת המחקר, המתודולוגיה, היא החלק הבא שבו יש להציג את ההשערות, הטענות ואת כלי המחקר ששימשו כשיטות בדיקה, יחד עם המאפיינים של אוכלוסיית המחקר.
• החלק הבא הוא הממצאים, אולי החלק המעניין ביותר. בחלק הזה יש להציג את תוצאות המחקר בפועל, כאשר בחלק זה יהיו טבלאות, דיאגרמות ומרשמים רבים כולל ראיונות עומק במידת הצורך.
• החלקים האחרונים הם סיכום עבודת סמינריון וכמובן הביבליוגרפיה. בסיכום יש להציע מחקרי נוספים בהתאם לממצאים ובביבליוגרפיה יש לציין את רשימת המקורות המלאה ששימשה למחקר.
באיזה שיטת מחקר משתמשים?
עבודות סמינריון במדעי ההתנהגות מתייחסות להתנהגות האדם ועל כן יש צורך בניסויים שלרוב יהיו ניסויים פסיכולוגיים או סוציולוגיים. שיטות מחקר אלו יכולות להיות מדויקות מאוד אם עובדים לפי הכללים, כאשר יש צורך בקבוצות בקרה, בתנאים אובייקטיבים לקבוצות וכן הלאה. גם ראיונות ותשאולים יכולים להיות שיטות מחקר מוצלחות לתחום זה.
טיפים לכתיבת סמינריון במדעי ההתנהגות
כתיבת סמינריון במדעי ההתנהגות אינה פשוטה והיא דורשת סבלנות ונחישות. יש צורך לפנות מספיק זמן לעבודה החשובה הזו וגם עזרה ממקור מקצועי לכתיבה נכונה הוא אחד הטיפים הכי חשובים שתוכלו לקבל. עבודת סמינריון במדעי ההתנהגות חשובה מאוד, לכן כדאי להשתמש בכל הכלים שעומדים לרשותכם.