סוף הסמסטר כבר נראה באופק ואפשר להתחיל להרגיש באוויר את הלחץ של המבחנים. תאריך ההגשה של העבודה הסמינריונית שלכם מתקרב בצעדי ענק ואתם בכלל עדיין עובדים על ראשי פרקים. הטיפים הבאים ניתנים לכם מבעלי ניסיון שעוסקים בכתיבה אקדמית באופן מקצועי, מתוך מטרה לסייע לכם למקד את המאמצים במקומות הנכונים, לנהל לוח זמנים, למצוא מקורות אקדמיים מתאימים בקלות ולמצות את היכולות שלכם.
בחירה נכונה של נושא העבודה
עבודות סמינריוניות טובות מתחילות בבחירה נכונה של נושא ממוקד. אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא בחירה בנושא כללי. מיקוד של נושא העבודה יהפוך את תהליך איסוף המקורות הרבה יותר יעיל. כתיבה של שאלת מחקר מדויקת וממוקדת תסייע לכם למקד את העבודה ואת המאמצים לכיוון הנכון.
השלב הראשון לבחירת נושא העבודה יהיה בחירת התחום אותו תרצו לחקור. עבודות סמינריוניות הן הזדמנות להעמיק ידע בתחומים שמעניינים אתכם, על כן, כדאי יהיה לבחור בתחום בו אתם מוצאים עניין. השלב השני יהיה הגדרת נושא ספציפי בו תעסקו מתוך התחום בו בחרתם. ככל שהנושא שלכם יהיה יותר ספציפי וממוקד, כך תצליחו טוב יותר למקד את העבודה ולא להתפזר.
איסוף של מקורות מידע
בכל סמינר תקבלו דרישות ספציפיות לגבי איסוף מקורות מידע. יהיו מרצים שיקבעו מינימום של 10 מקורות מידע, אחרים יחייבו אתכם בביסוס הדברים על מקורות בשפה האנגלית ויהיו כאלו שידרשו מכם לבסס את העבודה גם על מקורות מידע וגם על מחקר בשטח (שאלונים או תצפית). מקורות מידע אקדמיים תוכלו למצוא במאגרים של מאמרים אקדמיים אונליין, בספרייה וגם בסילבוס של הקורס. בכדי שלא לאבד נקודות לחינם מומלץ יהיה להרכיב את מקורות המידע, לוודא כי המקורות שלכם עונים לדרישות הקורס ולהתייעץ עם מנחה הקורס.
עוד בנושא
כתיבה לפי הכללים
האקדמיה קובעת כללים חד משמעיים לכתיבת עבודות סמינריוניות. כתיבה שלא בהתאם לכללים תגרום להפסד של נקודות לחינם. את כתיבת העבודה כדאי לתכנן בכתיבת ראשי פרקים ובנייה של שלד העבודה. יש לנהל נכון את מקורות המידע, לעבוד בצורה מסודרת, לבסס את הדברים, לתת סימוכין לכל מושג. הקפידו להסביר היטב את ההקשר והרקע בכל טענה.
צוות הכותבים של אקדמיה מאסטר מכיר היטב את כללי האקדמיה ואת סגנון הכתיבה הנכון ביותר בעבור עבודות סמינריוניות. לקבלת פרטים נוספים על השירות שאנחנו מציעים לסטודנטים, צרו קשר.