הבחירה שלכם ללמוד פילוסופיה היא הבחירה למלא ולהעשיר את הרוח. לימודי התואר הראשון בפילוסופיה מפגישים אתכם עם טקסטים פילוסופיים, היכרות עם הוגים משלל תקופות, שפה ולוגיקה, פילוסופיה פוליטית, אסתטיקה וזהו רק קצה המזלג.
רכישת השכלה בתקופת הקורונה רחוקה מלהיות לונה פארק: הרצאות המועברות בזום, ריחוק חברתי שפוגע ביצירת האווירה הסטודנטיאלית ובעיקר – קושי לתדלק ולמלא את מאגרי המוטיבציה. לאורך הלימודים שלכם תידרשו להגיש מספר עבודות מחקר. הנחות בחסות המשבר? אל תצפו להן. אז איך תוכלו לצלוח את כתיבת סמינריון בפילוסופיה בתקופת הקורונה?
מהם הקשיים הצפים עם כתיבת סמינריון בפילוסופיה בקורונה?
בגדול, השגרה הנוכחית שמגבילה ומצמצמת. כך לדוגמא, ישנם סטודנטים ששואבים השראה ומתרכזים מעבודה בבית קפה. נכון לכתיבת שורות אלו, אינם יכולים ללמוד מחוץ לבית. סביבת הלמידה הקבועה עלולה ליצור שחיקה מוקדמת שבסופו של דבר תפגע באיכות המחקר ובתוצר הסופי. קשיים נוספים עליהם מעידים הסטודנטים:
- הסגרים/ ההגבלות לא מאפשרים לסטודנטים להתאוורר בארוחה במסעדה/ בילוי בקולנוע/ אימון בחדר הכושר
- תחושה כללית שהמרצה רחוק, לא נגיש וכלל לא מכיר אותם
- חשש להגיע אל הספרייה הלימודית מחשש להידבק בנגיף
תתפלאו, אך לקורונה יש מתנה בשבילכם…
מערכת השעות נותרה זהה, הציפיות מכם נותרו גבוהות ונכון לכתיבת שורות אלו – לא ניתנות לכם הקלות משמעותיות. ובכל זאת, משבר הקורנה העניק גם לכם, הסטודנטים, זמן במתנה. כידוע, אחד המשאבים היקרים והנחוצים ביותר לכל סטודנט הוא זמן. מאחר וההרצאות מועברות כיום בזום, אינכם נדרשים להגיע פיסית אל מוסד הלימודים. ואיך אתם יוצאים נשכרים מהמעבר ללמידה מרחוק?
- אתם חוסכים המון זמן ביום/בשבוע על נסיעות הלוך וחזור
- במקרים מסוימים (בהתאם למרחק שבין מקום המגורים למוסד הלימודים), ניתן להרוויח עוד שעה-שעתיים ביום!
- אתם זוכים בזמן יקר שניתן לתעל ללמידה – מקריאת מאמרים ועד כתיבת הסמינריון
“הספריות במוסדות הלימוד להשכלה גבוהה פתוחות בקורונה?”
מובן כי לכל מוסד לימודים יש את הנהלים והמדיניות שלו. באופן כללי, הספריות המרכזיות פתוחות, אך הן מחייבות אתכם בשמירה על כל ההנחיות לרבות עטית מסכה וחיטוי משטחי העבודה עם עזיבתכם. הספריות הפתוחות אמורות לשמח אתכם ולהקל עליכם: אינכם מוגבלים בכל הקשור לאיסוף חומרים לכתיבת סמינריון בפילוסופיה, צילום חומרים, הדפסות ועבודה בחדרי שקט.
פגישה 1 על 1 עם המרצה – בזום
נכון לשעה זו, הלימודים מתנהלים מרחוק – גם במוסדות הלימוד להשכלה הגבוהה. כידוע, סמינריון בפילוסופיה הינו פרויקט שעליכם לשתף בו את המרצה שלכם – הוא זה שיאשר את נושא המחקר, שיטת המחקר, ראשי הפרקים וכיוון המחקר הכללי. בכדי להבטיח מפגש מועיל ומכבד עם המרצה בזום, חשוב שתאמצו את הטיפים הבאים:
- אל תאחרו למפגש וכבדו את זמנו של המרצה שלכם
- הגיעו לבושים בצורה מכובדת (בטח שלא בבגדי בית / פיג’מה)
- הכינו מראש שאלות / מטרות לפגישה עם המרצה
אנחנו כאן בכדי להפוך את כתיבת סמינריון בפילוסופיה לקלה יותר בעבורכם! לפרטים נוספים וייעוץ בנושא סיוע אקדמי, התקשרו – 077-4077496