ראשית מגיע לכם מזל טוב וכל הכבוד אם הגעתם עד לשלב כתיבת עבודת הסמינריון בתואר, זה אומר שאתם ממש בישורת האחרונה של התואר וזה לא עניין של מה בכך. לעשות תואר במדינת ישראל זה עניין מורכב מכל כך הרבה בחינות, למשל מהבחינה הכלכלית, שלא כמו במרבית מדינות המערב, פה המדינה לא מממנת לסטודנטים את התואר אלא רק במקרה הטוב נותנת איזו הנחה וגם זה רק אם אתם עדיין נחשבים חיילים משוחררים, משמע עד חמש שנים מהשחרור, או שאתם לומדים באחת מהמוסדות האקדמיים בפריפרייה.
משתנה נוסף שנכנס למשוואה הוא המילואים, סטודנטים רבים נדרשים לעשות מילואים בזמן הלימודים דבר שבהחלט לא מקל עליהם. אבל נניח את כל זה בצד ונתחיל לעסוק בכיצד ניתן לצלוח את עבודת הסמינריון.
צפירת הרגעה
ראשית כל נרגיע אתכם ונאמר שאין מה להילחץ מהסמינריון, זו עבודה אקדמית לכל דבר, נכון קצת רחבה יותר אבל זה כל ההבדל, נכון שמי שרוצה להמשיך לתואר שני כדאי לו להשקיע בסמינריון, אבל צריך לקחת כל דבר בפרופורציה. אז כאשר ניגשים להתחיל עבודה אקדמית בכלל וסמינריון בפרט השלב הכי בעייתי הוא להתחיל, כל הזמן אומרים לעצמנו, נתחיל מחר, וככה חוזר חלילה. הדבר הראשון שצריך להבין בכתיבת סמינריון הוא שסמינריון זה הליך מורכב וכמה שנתכנן יותר כך יהיה קל יותר, הא’ ב’ של כתיבת סמינריון הוא תכנון זמנים נכון.
איך ניגשים לכתיבת עבודה סמינריונית
השלב הראשון בכתיבת עבודה סמינריונית הוא כמובן להחליט על מה אנחנו רוצים לכתוב, או במילים אחרות מה נרצה לחקור בעבודת הסמינריון שלנו, כמובן שהכי כדאי לבחור נושא שמדבר אלינו ומעניין אותנו כי זה יתן לנו מוטיבציה לשבת ולקרוא על אותו נושא וזה מתבטא לאחר מכן בעבודה, רואים שהעבודה נראית יותר מושקעת כאשר הנושא מדבר אלינו.
לאחר שהחלטתם לבחור שאלת מחקר כלשהי או לחילופין טיעון כלשהו שאותו תאששו או תפריחו במהלך העבודה, אפשר להיכנס לעובי הקורה. השלב הבא הוא לאסוף חומר תיאורטי על הנושא שבחרתם, קרי מאמרים אקדמיים, ספרים בנושא, מחקרים וכו’. ההמלצה שלנו היא לחפש מאמרים באנגלית כי רוב המחקרים נעשים בארה”ב.
בכל אזכור של אחד מהמקורות שאספתם בסקירת הספרות עליכם לרשום את שם החוקר והשנה בה יצא המאמר, או דרך נוספת היא לאזכר את כל המאמרים בסוף סקירת הספרות. הקפידו על כתיבה רציפה וזורמת כי כך היא תיקרא על ידי הבודק, ברצף, כמובן הקפידו על כתיבה נכונה בעברית ללא שגיאות כתיב, והקפידו על זכר נקבה ומספרים.
בנוסף, הקפידו בתחילת כל פרק בעבודה על פיסקת פתיחה שהקורא יבין יותר טוב את הכתוב בפרק, הביאו מסקנות ותובנות והציעו דרכי מחקר אפשריות בעתיד אם יש. את פרק הביבליוגרפיה השתדלו לכתוב לפי כללי הAPA שהם כללי כתיבה אקדמיים המקובלים בכל המוסדות האקדמיים.
רגע קראתם את הכל עד הסוף? מעולה! מגיע לכם לראות גם הסבר לעבודת סמינריון באומנות! וגם הסבר על לא פחות חשוב בעבודת הסמינריון והוא המבוא.
נשמח לשמוע מכם! מלאו את הפרטים של העבודה שלכם וניתן לכם הצעת מחיר עוד היום ללא התחייבות.