כתיבה אקדמית אינה דומה לכתיבה ספרותית או כתיבה חופשית והיא דורשת הקפדה על כללים ייחודיים.
המטרה היא לייצר סטנדרטיזציה ואחידות שתאפשר לקוראי מאמרים אקדמיים מיומנים להבין מושגים והנחות שונות שמובאים במחקרים בכל שפה שהיא.
מדובר על סוג כתיבה ממוקד ומדויק שדורש מהכותב מיקוד בנושא ויכולת העמקה תוך הימנעות מקביעות חד משמעיות או כוללניות. משום שלא כל האנשים ניחנו ביכולת לכתוב בהתאם לסטנדרטים המקובלים באקדמיה מומלץ וכדאי לבצע עריכה אקדמית של עבודות גדולות וחשובות.
המטרה היא להבטיח שהעבודה עומדת בקנה המידה האקדמי מבחינת כללי הכתיבה וכי היא תואמת את הכללים הנוקשים שנקבעו באקדמיה. עריכה אקדמית נוגעת לניסוחים, בחירת הפונט המתאים, שמירה על הרווחים הנכונים והאופן שבו מעוצבות הכותרות ותתי הכותרות בעבודה.
איך כדאי לבצע אותה ובאיזה שלב בעבודה מבצעים אותה?
כתיבת עבודה אקדמית היא תהליך ארוך שנמשך זמן רב. כדי להקפיד על אחידות חשוב לעבור שוב ושוב על העבודה לאורך הכתיבה ולבצע תיקונים והתאמות בהתאם. כך למשל כתיבת הסקירה אינה נגמרת עד לרגע סיום העבודה משום שיש לבצע בה התאמות לכל אורך תהליך הכתיבה. מהסיבה הזו עריכה אקדמית כדאי לבצע בסוף התהליך לאחר סיום כתיבת כל חלקי העבודה.
בדרך זו מובטחת אחידות בטקסט וזרימה נכונה של התכנים במבנה של משפך. לקראת ביצוע עריכה אקדמית חשוב לצייד את העורך בכל המידע הרלוונטי לרבות שאלת המחקר ונושא העבודה כדי שבמקרה שישנם תכנים לא רלוונטיים הוא יוכל להתייחס לכך בעבודתו. עוד חשוב לצייד את העורך במחוון מתאים שמפרט את הדגשים המיוחדים לעבודה.
במה היא תורמת לעבודה?
עבודות אקדמיות כאמור מצטרפות לידע הקיים וחוברות אליו במטרה להוסיף ולהעשיר את הספרות המחקרית בתחום מסוים. משום כך חשוב שהעבודה האקדמית שלכם תתאים לסטנדרט הקיים ותשתלב בתוך מארג הידע האקדמי.
העריכה האקדמית מבטיחה אחידות בסגנון, מיקוד ודיוק והיא גם תעניק לכם את נקודות הבונוס על הפרטים הקטנים כמו עימוד, רווחים, פונט וכדומה. חשוב להזכיר שמרצים קוראים אינסוף של עבודות אקדמיות ולכן לעתים מה שלוכד את תשומת הלב הוא המראה והעריכה של העבודה, ולכן עבודה שעברה עריכה טובה ושעומדת בקנה המידה המקובל באקדמיה עשויה לקבל נקודות זכות אצל מרצים ולו בשל הערך המוסף הזה.
למה חשוב להקפיד בכתיבה אקדמית על הגהה לשונית?
כתיבה אקדמית חייבת להיות נכונה ומדויקת והדרך להבטיח זאת היא על ידי עריכה לשונית. תוכן העבודה הוא חשוב אולם צורת ההגשה חשובה לא פחות ולכן חשוב לתקן ניסוחים ולהימנע מכל שגיאות כתיב או הקלדה. כדי לבצע זאת יש לפנות לעורך לשוני מוסמך שיוכל לבצע תיקונים בטעויות לשון, לשנות ניסוחים מסורבלים ולקצר משפטים. בשונה מפרוזה למשל שבה משפטים ארוכים שמתובלים בדימויים ומטאפורות יתקבלו בברכה.
בעולם האקדמיה מקובל להשתמש במשפטים קצרים ומדויקים, להקפיד על מעבר מפסקה לפסקה דרך מילות קישור וליצור טקסט קוהרנטי שמשלב בין כמה מקורות ידע. עריכה אקדמית והגהה לשונית הם המפתח לכך.